Begeleiding kind en gezin

Begeleiding kind en gezin binnen praktijk SySo. Net als volwassenen kunnen ook kinderen vastlopen in hun ontwikkeling en emotionele groei. Dit kan zowel thuis als op school voorkomen. Misschien wordt uw kind op school gepest waardoor het thuis uitmondt in agressief gedrag en daarmee een verstoring in de communicatie veroorzaakt. Het kan dan erg fijn zijn om samen te kijken en te werken naar een oplossing waar iedereen zich prettig bij voelt. Dat ene zetje in de goede richting kan al veel verandering en rust teweeg brengen waardoor spanningen weer plaats kunnen maken voor plezier en ontspanning binnen het gezin.

Binnen de praktijk bieden we begeleiding aan kinderen tussen de 4 tot 12 jaar en aan u als ouder. Samen werken betekent de band weer versterken. Daarbij gaan we doelgericht, praktisch en oplossingsgericht aan het werk. De vragen: waar lopen jullie tegen aan, wat willen jullie bereiken, hoe gaan we daar komen, zijn de vragen die we vooraf stellen. Tijdens een intake gesprek zetten we deze vragen om in doelen en een behandelaanpak. U wordt in dit traject begeleidt vanuit coaching. We gaan u dus niet vertellen wat u wel en niet dient te doen, maar kijken samen met u en uw kind wat de mogelijkheden zijn en de best passende oplossing voor de situatie is.

Tijdens het traject wordt het kind ondersteund door SySo het olifantje en logo van onze praktijk. SySo zal uw kind op speelse en creatieve manier uitdagen door opdrachten, verhaaltjes, spelletjes en vragen te stellen. Om de voortgang voor het kind zelf duidelijk te maken, werken we met een groei boom. In kleine haalbare stappen en met een actieve houding werken we aan en naar een oplossing die bij jullie past.

We bieden begeleiding op het gebied van:
* Verstoring in de motorische ontwikkeling
* Angsten
* Verdriet
* Boosheid
* Afsluiting en terugtrekgedrag
* Verlegenheid
* Agressie
* Pesten
* Weinig zelfvertrouwen
* Vertekend zelfbeeld
* Eetproblemen (weigeren van)
* Verstoring binnen waarneming en beleving
* Verstoring binnen de communicatie
* Concentratie problemen
* Faalangst
* Niet luisteren
* Grenzen aangeven en bewaken
* Niet lekker in de vel zitten
* Dissociatieve stoornis
* Verstoring in creativiteit en activiteit

Wanneer blijkt dat een diagnose en/of verder onderzoek nodig is, zullen we u doorverwijzen naar een gespecialiseerde therapeut in de omgeving.

Staat uw hulpvraag er niet tussen of heeft u een andere vraag. Dan nodigen we u graag uit deze via onze contactpagina aan ons te stellen.