Coaching

Het leven is één grote leerschool waarin we soms hobbels en obstakels tegen komen. Dat is niet erg want ze horen bij het leven. We leren ervan. Zolang er beweging is gaan we vooruit. Maar wat als die beweging er niet is? Het lijkt alsof u stilstaat; u kijkt wel terug, maar komt niet vooruit. U hebt het idee vast te zitten en voelt de behoefte om iets te veranderen, maar hoe is niet duidelijk. Dan is dat wellicht het goede moment om een coach in te schakelen.

Als coach kan ik u begeleiden bij het bereiken van groei en verandering en om meer inzicht te krijgen in u functioneren en u bewust te worden van belemmerende patronen en gedachten. Hierdoor kan u deze gaan loslaten en komt er ruimte voor nieuwe mogelijkheden en andere keuzes. Er komt weer beweging en u kunt uw pad weer vervolgen. Mijn werkwijze is holistisch. Dat houdt in dat ik werk vanuit ‘de mens als geheel’. Dit noemen we ook wel de psychosomatische en sociale eenheid. Het één prikkelt het ander.

Wanneer ik samen met u beweeg op muziek, hoort ook uw innerlijk daar bij. Wanneer ik u coach let ik ook op je fysieke signalen en patronen. Immers, alles is met elkaar verbonden en uw lichaam is de boodschapper van uw ziel, van uw onderbewuste. Vanuit holisme leer ik u luisteren naar uw lijf, zodat u de signalen gaat begrijpen. Het toverwoord is balans, balans tussen gevoel en verstand. En om die balans te vinden werk ik vanuit de holistische gedachte.

De praktijk kent drie coaching varianten. Hier vind u meer over in het submenu.
* Life Coaching
* Creatieve coaching
* Dans/Expressie coaching

Waarom deze drie vormen?

Verbaal communiceren, doen we dagelijks. Echter kan er op het moment dat er dieper op de gevoelens word ingegaan een blokkade ontstaan. Doordat bijvoorbeeld iemand te dichtbij komt, er onderliggende psychische verstoringen aanwezig zijn of er ‘oud zeer’ naar boven wordt gehaald wat u diep had weggestopt. U slaat dicht en ontwijkt de vraag door op een ander thema de aandacht te leggen. Voelt emoties opborrelen en dat kan een spanning in uw lichaam veroorzaken. Ontdekt dat er een blokkade ontstaat en ontwijkt in het vervolg de vragen, situaties of zelfs plaatsen die tot dat onaangename gevoel kunnen leiden. Er is dan echter al een interne verschuiving aan de gang, er is onbewust al beweging gebracht in de diepere lagen.

Creatieve coaching en ook dans/expressie coaching kunnen door de aandacht te leggen op beweging en creatie juist openingen creëren. Door op een veilige manier kunnen we deze blokkade op sporen, onderzoeken en opheffen door te spreken vanuit de non-verbale communicatie en bewegingsanalyse.