Creatieve Coaching

 

Zoals de naam al aangeeft, is deze vorm gericht op het creatieve proces. Creatieve coaching is er voor kinderen vanaf 6 jaar, jongeren en volwassenen. Het creatief proces bestaat niet uit enkel fysieke uitspattingen, zoals vaak word gedacht. Lichaam en geest werken hierin nauw samen. Creatieve Coaching wordt dan ook vaak ingezet als tool binnen een GGZ-behandeling of wanneer er blokkades ontstaan binnen gesprekstherapie. Zoals we ook al op onze homepage beschreven: Het één sluit het ander niet uit.

Door creatieve oefeningen worden uw onbewuste denk- en gedragspatronen duidelijk. Deze patronen houden u in stilstand, wat wil aangeven dat ze u houden op de plek waar u nu staat. Door ze zichtbaar te maken kunt u ze gaan veranderen zodat er weer beweging komt, en uw stappen kunt gaan zetten binnen de doelen en wegen van uw leven. Tijdens een creatief proces wordt heel snel zichtbaar welke gedachten en overtuigingen u belemmeren in het maken van bepaalde keuzes, of welke onbewust patronen uw gedrag bepalen.

Een voorbeeld: U wilt graag een carrière switch maken en krijgt een mooi aanbod. Echter, weerhoudt de vastigheid die u tot nu hebt ervan om die kans met beide handen te grijpen, omdat u ook nog de verantwoording hebt over een huishouden. De twijfels nemen toe, uw huidige baan staat u steeds meer tegen. Er ontstaat een intern conflict die u waarneemt als een onrustig gevoel in het lichaam en geest. Het wordt tijd een keuze te maken.

Alle vormen binnen de creatieve coaching zijn vrije vormen. U hoeft echt geen kunstenaar te zijn om dit proces in te gaan.

Enkele vormen van creatieve coaching zijn:
– schilderen
– boetseren
– tekenen
– collages maken
– schrijven

Individuele aanpak:
Samen met de coach bepaalt u welke van de vormen het meest bij u aansluiten door middel van een intake gesprek. De coach gaat u gedurende de sessie begeleiden bij de activiteit om uzelf beter te begrijpen en u te bevrijden van belemmerende patronen en gedachten. Geboren kunstenaar of niet, wat u ook doet, het is altijd goed. Het doel is u persoonlijk verder te brengen door het creatieve proces te gebruiken als een spiegel voor het echte leven.

Groepen en teambuilding:
Creatieve Coaching is naast de individuele aanpak ook in groepen te volgen. Zowel als coaching proces als ook binnen een teambuildingsdag. Door samen bezig te zijn leren we van en over elkaar. Belemmeringen binnen de groepen worden hierdoor opgespoord. We leren de kwaliteiten van de ander te zien en durven de controle en perfectionisme even te laten gaan. En we zien wat ons het meest mens maakt: kwetsbaarheid. We leren elkaar beter te begrijpen in handelen en denken en daardoor respect voor uzelf en de ander weer wordt terug gebracht. Door de steun en motivatie van elkaar te ervaren, wordt ook direct het sociale aspect aangesproken. Een leerzaam proces dat uw lichaam en geest weer verbindt, maar ook de mensen weer met elkaar. Het gaat niet om de rol die u aanneemt, maar om u als uniek mens.

Voor vragen en/of tarieven verwijzen we u graag naar de daarvoor gereserveerde pagina’s, welke u via het menu kunt bereiken.