ontspanningsmassage

Vanaf januari 2020 kunt u ook voor een ontspanningsmassage in de praktijk terecht.

Ontspanningsmassage een beleving voor lichaam en geest. Vaak word een massage nog gezien als luxe, geheel onterecht. Een massage draagt bij aan de vitaliteit van de mens. Een ontspanningsmassage draagt bij aan een betere gezondheid van lichaam en geest. De ontspanningsmassage heeft niet als doel om dieper gelegen spieren te herstellen. Maar werkt in de buitenste huidlagen. De druk die word uitgeoefend en het tempo liggen dan ook lager. Het is tenslotte de bedoeling te ontspannen. Een ontspanningsmassage kan stress verminderen, verlichting brengen en pijn doen verzachten.

Naast de bovengenoemde voordelen, zorgt een ontspanningsmassage ook voor het herstel van het zelf genezend vermogen van het lichaam. Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die zijn opgebouwd weg en komt de geest tot rust. De massage werkt ook preventief en zorgt dat stress en vervelende situaties makkelijker los gelaten kunnen worden in het lichaam. Wanneer iemand zijn spieren vaak overbelast door continu dezelfde houding aan te nemen of altijd druk te zijn zowel fysiek als ook geestelijk. Kan het voorkomen dat in de eerste instantie het ontspannen onprettig aanvoelt. Ervaring leert dat, dit zich vanzelf oplost door de aandacht en focus op het ontspannen te leggen.

De effecten van een ontspanningsmassage:

  • een betere bloedcirculatie
  • Zuivert je lichaam door afvalstoffen sneller af te voeren
  • Sneller spierherstel
  • herstelt spierkrampen
  •  stress te reduceren
  • maken verkrampte spieren weer los
  • zorgt voor meer beweeglijkheid
  • geeft je extra energie
  • minder moe gevoel

Wanneer u voor het eerst een afspraak maakt, zal een korte intake plaatsvinden. Waarna ik als masseuse de massage kan afstemmen op u als individu. Bent u niet bekend met massage en vind u het daardoor wat spannend, dan neem ik graag de tijd om u te laten wennen en u stap voor stap uitleg te geven.

Voor kinderen geldt dat de ouder in de ruimte kan blijven, wanneer het kind dit op prijs stelt.

Voor tarieven en de mogelijkheden verwijs ik u graag naar de vervolg pagina. Voor mensen met een aantoonbaar minima inkomen geldt een gepaste regeling. Neem hiervoor contact met de praktijk op.
Wilt u graag een afspraak in plannen of heeft u na het lezen nog vragen. Dan nodig ik u graag uit contact op te nemen via de contactpagina.